Selecteer een pagina

ACNE

De specialisatie acne kan gevolgd worden door elke schoonheidsspecialist. Of je hier nu examen in wilt doen of niet, wij denken dat het onmisbaar is in je salon om hier zo veel mogelijk over te weten. Na het volgen van deze specialisatie acne kun je onderbouwd acne behandelingen uitvoeren en deskundig adviezen geven.

Acne is een huidaandoening die in verschillende vormen kan verschijnen. Je leert het onderscheid te zien tussen deze en hoe je hiermee in de praktijk het beste resultaat kunt verkrijgen. Doordat er diverse oorzaken zijn is de behandelmethode en het resultaat elke keer anders. Het is een chronisch ontstekingsproces van het haarfollikel-talgkliersysteem dat wordt beïnvloed door hormonen. De plaatsen op het lichaam waar acne zich kan uiten zijn het gezicht, de hals en de nek, op de borst en op de rug.

Je leert wanneer je besluit tot verwijdering van de ontstekingen, welke mogelijkheden er zijn wat betreft gebruik van producten en toepassing van peelings, welke adviezen je kunt geven.

 

INFO OPLEIDING
KLIK OP EEN VAN DE BALKEN HIERONDER VOOR MEER INFORMATIE
OVER DE OPLEIDING

De opleiding bestaat uit 6 dagdelen. Voor de praktijklessen neem je een model mee.

Je kunt een acne werkpakket aanschaffen indien je niet beschikt over producten die voor het examen vereist zijn.

EXAMENS
Examens worden afgenomen door Stichting TCI of door KWC-UV.

Het betreft een Kennistoets en een Proeve van Bekwaamheid.