ONS TEAM

Hieronder stellen wij ons aan jullie voor.
Als je op de balk klikt, klapt die uit.
Ook hier: veel leesplezier!

Deuren
Directeur Esthetica
Nathalia van der Ark, directeur/eigenaar
Nathalia van der Ark, directeur/eigenaar

Als oud leerling van Esthetica (2000/2001) ben ik heel trots dat ik deze mooie school in 2006 heb kunnen overnemen. Vanaf dat moment zijn we gevestigd in Breda in een prachtig pand. Ruim en licht, hier wordt elke leerling en medewerker blij van.

Als distributeur van s+ | summecosmetics (huidverbeterende cosmetica) en ontharingsmerk SKIN’S helpen we specialisten die hun bedrijf willen laten groeien met goede kwaliteit producten en prachtige behandelingen. Samen groeien, dat is wat ik mooi vind en voldoening uit haal.

Voor de opleidingen ben ik assessor/examinator Ondernemen. Regelmatig ben ik lid in commissies/werkgroepen bij ProVoet, Anbos, KOC en bij SBB in 2018 als (voormalig) lid van NRTO als vertegenwoordiger van private opleiders.

Na mijn instituten in Oosterhout, Breda en Harmelen heb ik als laatste in Vinkeveen een mooie, grote praktijk met drie cabines gerund tot mei 2016: Salon Leef.

Mocht je nog meer van me willen weten, klik dan hierop, dan ga je naar het televisie programma waarin ik te zien ben als Het Mooiste Meisje van de Klas. Nee, mijn pincode krijg je niet ;-).

Functies (verleden en heden):

 • coach
 • docent en examinator Ondernemen
 • docent Permanente Make Up
 • docent Schoonheidsverzorging praktijk
 • docent Anatomie en Fysiologie
 • examinator Schoonheid
Carmen van Moergastel
Carmen Duijvelaar, office manager
Carmen Duijvelaar

Sinds 2006 werk ik met veel plezier bij Esthetica op de administratie. Ik ben hier begonnen als stagiaire en nooit meer weg gegaan. Ik voel me erg thuis en heb veel plezier met mijn collega’s. We zijn een klein, hecht team dat nauw samenwerkt. Dit geeft mij het gevoel dat het niet alleen werk is, maar een plek waar ik graag ben en waar ik graag hard voor werk.

Bij Esthetica regel ik (bijna) alles op kantoor. Je zult mij aan de telefoon krijgen als je belt en mij op kantoor vinden als je bij ons langs komt. Ik vind het ontzettend leuk om een toekomstige leerling op gesprek te krijgen en diezelfde leerling een tijd later met een grote glimlach het diploma in ontvangst te zien nemen. De tijd die hier tussen zit ben ik met ontzettend veel dingen bezig. Van het bestellen en klaarzetten van werkpakketten, maken van roosters en uitwerken van lesmateriaal tot workshops organiseren, offertes maken en het ondersteunen van de docenten waar nodig. Dit maakt het werk erg afwisselend en nooit saai!

Wat mijn werk toch echt het leukst maakt is het contact dat ik hier heb met de leerlingen en mensen die telefonisch contact opnemen met Esthetica. Ik ben het eerste aanspreekpunt bij Esthetica en deze rol past erg goed bij mij. Ik hou er van om mensen te helpen waar het kan en ze met een goed gevoel hier weg te laten gaan.

Persoonlijk:
Heel gelukkig samen met manlief Nicky. We hebben een zoon, Xavi en een dochter, Lily. Vanaf januari 2016 ben ik dan ook niet meer full time te vinden bij Esthetica en werk ik op maandag, dinsdag en donderdag. Ik hou erg van eten (zowel zelf in de keuken staan als uit eten gaan) en tijd spenderen met vrienden en familie.

Docent Schoonheid en specialisaties
Ingeborg Rijpert-Pouw
Ingeborg Rijpert-Pouw

Al sinds 1999 werk ik met veel plezier en passie voor Esthetica Opleidingen. Ik ben meer dan dertig jaar schoonheidsspecialiste en sinds enige jaren ook Medisch Pedicure.

Esthetica staat voor kwaliteit. Eenmaal afgestudeerd kun je direct aan de slag.

Leerlingen worden begeleid tot het einde van de opleiding. Ook na de opleiding zijn er genoeg mogelijkheden om je verder te specialiseren. Ook deze lessen geef ik graag. Het zijn leerlingen van Esthetica maar ook schoonheidsspecialistes uit de omgeving die onze specialisaties volgen. Zo ontmoet ik altijd nieuwe (of bekende) collega’s.

Het is een prachtig vak, nooit saai! We hebben leerlingen van alle leeftijden, dat maakt het heel leuk en afwisselend. Ik geef mijn kennis en ervaring graag door.

Ook ben ik trainster voor Esthetica Beauty Trade voor het salon-exclusieve merk s+ | summecosmetics uit Spanje. Een super merk met een hele goede prijsstelling.

Het is en blijft een super leuk vak.

 

 • docent Schoonheidsverzorging praktijk
 • docent Allround Schoonheidsspecialist
 • examinator schoonheid praktijk
 • docent specialisaties Acne, Bindweefsel, Shiatsu
 • docent diverse workshops
 • Medisch Pedicure
 • salon eigenaar schoonheid en Medisch Pedicure
 • individuele/privé lessen
 • trainster cosmeticamerk s+ | summecosmetics
 • trainster SKIN’S ontharingssysteem
Docent Schoonheid en specialisaties
Mirjam Nelissen-Suijkerbuijk
Mirjam Nelissen-Suijkerbuijk

Ik ben geboren in 1972 en ik kom uit Roosendaal. Ik ben getrouwd met Martijn en heb 3 dochters: Daimy, Chloë en Tess. Ik ben sinds 1995 schoonheidsspecialiste.

Vanaf schooljaar 2006/2007 geef ik met veel plezier verschillende lessen bij Esthetica. Ik verzorg lessen praktijk en theorie voor de schoonheidsverzorging, een klein stuk theorie voor de opleiding gewichtsconsulente en de theorie van de acne specialisatie.

Ook heb ik mijn pedicure diploma gehaald en heb ik de Shiatsu specialisatie gevolgd. Jezelf blijven ontwikkelen vind ik heel belangrijk want de markt staat ook niet stil!

De kracht van het onderwijs bij Esthetica zit voor mij in de kleinere groepen, persoonlijke aandacht en het feit dat we er naar streven om alles zo precies mogelijk aan te leren. Niet voor niets herkennen ze bij onze examen-instantie meestal feilloos welke leerlingen van ons komen! Dat vind ik een groot compliment….

 • docent Schoonheidsverzorging praktijk
 • docent theorie
 • examinator schoonheid
 • docent specialisaties
 • docent diverse workshops
 • individuele/privé lessen
 • trainster cosmeticamerk s+ | summecosmetics
 • trainster SKIN’S ontharingssysteem
Docent
Mary van Wanrooij, docent (Medisch) Pedicure
Mary van Wanrooij

Ik ben sinds 2002 docente voetverzorging/pedicure bij Esthetica. Daarnaast heb ik samen met mijn man een Medisch Pedicure-praktijk in Rijen. Het is leuk om op allerlei manieren met voetverzorging bezig te zijn.

Ik ben begonnen met een praktijk bij mij aan huis, daarna in loondienst gewerkt als Medisch Pedicure bij een podotherapeut, ik heb ambulant gewerkt en nu alweer 1,5 jaar in een praktijkruimte in een verzorgingshuis.

Fijn is dat je het vak vanuit al die verschillende kanten kunt belichten. Het les geven is heel leuk naast de eigen praktijk, zodat ik nog beter theoretisch onderlegd blijf en alle veranderingen in de branche goed kan volgen.

Esthetica is voor mij de ideale school om dat te mogen doen; Mooie locatie, mooie ruimtes en apparatuur, en leuke gemotiveerde collega’s.  Door de particuliere scholing altijd gemotiveerde leerlingen, en hoe leuk is het om je kennis te mogen overdragen aan gemotiveerde mensen. Kortom ik heb de ideale baan.

 • docent Pedicure
 • docent Medisch Pedicure
 • Schoonheidsspecialiste
Docent
Corry de Wilde, docent (Medisch) Pedicure

Corry de Wilde

Ik ben bij Esthetica docent Voetverzorging/(Medisch) Pedicure.

Bij Esthetica staat kwaliteit en vakkundigheid voorop. Er wordt gekeken naar wat het beste aansluit bij de leerling en daarop worden de lessen dan weer aangepast. En dat vind ik heel prettig werken.

Kleine groepen, mogelijkheid tot privélessen daardoor afstemming op de individuele behoefte. We werken met een klein enthousiast en gemotiveerd team  waardoor dit mogelijk is.

Naast mijn werk bij Esthetica ben ik werkzaam in  mijn eigen Medisch Pedicure praktijk. Juist de combinatie van lesgeven en de uitvoering van het vak in de praktijk zorgen ervoor dat ik up to date blijf en voorbeelden aan kan dragen waar de pedicure in de dagelijkse uitvoering van het beroep tegenaan loopt.

 • docent (Medisch) Pedicure praktijk en theorie
 • docent diverse workshops
 • individuele/privé lessen
Docent
Marloes Schellingerhout, docent Gewichtsconsulente
Marloes Schellingerhout

Mijn interesse in voeding is ontstaan doordat mijn kinderen bepaalde klachten hadden waar medisch gezien niet echt een oorzaak en dus ook geen oplossing voor te vinden was.
Door veel te lezen over voeding, te luisteren naar diverse behandelaars uit het ‘alternatieve circuit’ en het uittesten van het effect van bepaalde adviezen hebben we die klachten onder controle gekregen. Bewuste keuzes maken en gezond eten zijn sindsdien niet meer weg te denken uit mijn gezin.

Ik bied mijn leerlingen dan ook niet alleen theoretische kennis over voeding en de officiële adviezen van de Gezondheidsraad. Ik bied ze ook een kans op het vormen van hun eigen mening en daarmee drukken ze straks een eigen stempel op hun beroep.

Het begeleiden van cliënten op weg naar een gezond gewicht vraagt meer van de voedingsconsulente dan kennis van het spijsverteringssysteem en de Schijf van Vijf: het vraagt ook een professionele manier van begeleiding bieden. Kennis hebben of kennis overbrengen zijn twee verschillende zaken. Ik vind het geweldig dat er bij Esthetica veel ruimte is om vooral ook het coachingsvak onder de knie te krijgen.

De studenten maken kennis met diverse communicatiemodellen en -technieken. Dit oefenen we onder andere door rollenspellen te integreren in de lessen en met voorbeelden uit mijn eigen praktijk.
Bij mij in de les is er ruimte voor vragen en eigen inbreng. Daar wordt enthousiast gebruik van gemaakt. Zó enthousiast dat ik soms wat af moet remmen, omdat we natuurlijk wel rond moeten komen met het examenprogramma.

Financien
Mercedes van der Ark, office en financiën
Mercedes van der Ark

 • financiële administratie
 • inschrijvingen
 • schoonheidsspecialiste