Selecteer een pagina

De opleiding Pedicure Versneld

  • 17 dagdelen praktijk
  • 6 dagdelen Ondernemen
  • 3 dagdelen theorie (zelfstudie)
  • 6 dd. praktische uitoefening
  • circa 12 uur thuisstudie/-oefening per week
  • maximaal 8 leerlingen, minimaal 6 (kan afwijken)
  • verhouding theorie/praktijk lessen: 20%/80%
  • wet- en regelgeving volgens afstandsonderwijs
  • examens op eigen locatie volgens planning rooster
  • erkend branchediploma
Opleidingen Uiterlijke verzorging

NIVEAU

De trainingen zijn qua moeilijkheidsgraad gelijk aan
MBO niveau-3.
Vooropleiding is niet vereist.

REVIEWS VAN LEERLINGEN:

Ik heb afgelopen jaar de opleiding versneld pedicure gedaan een super opleiding en we hadden een geweldige lerares Corry echt top gedaan. We hadden ook een gezellige club met meiden waarmee ik nog steeds contact heb tof hoor en steeds leuk om weer dingen uit te wisselen we waren echt super gemotiveerd. Volgend jaar ga ik weer verder me verdiepen in de opleiding medisch pedicure.

Tot dan!

Miranda Meeuwissen

PEDICURE VERSNELD

Met deze opleiding Pedicure haal je een diploma dat erkend is door de branche organisaties en waarmee je zelfstandig het beroep van Pedicure kunt uitoefenen. Voetverzorging op hoog en snel niveau.

Als Pedicure behandel je allerlei soorten voetklachten. Hoe ver je hierin wilt gaan, bepaal je zelf. Je kunt prima een succesvol bedrijf voeren met basis-behandingen, maar je kunt ook doorgaan voor Medisch Pedicure om meer ingewikkelde problemen op te kunnen lossen. Je begint altijd met de basisopleiding, die in deze versnelde variant ongeveer tussen de 4 en 7 maanden duurt.

Welke opleiding past bij jou?

De versnelde opleiding is voor leerlingen die bijvoorbeeld weinig tijd, maar wel zelfdiscipline en een grote mate van zelfstandigheid hebben. Of voor mensen die al een achtergrond hebben in de zorg en dus makkelijker de theorie zelf kunnen leren. Het gaat snel, de 8 praktijkdagen zijn lang en je werkt snel zelfstandig. Mocht je toch moeite hebben met de theorie, dan bieden we apart een module theorie aan, speciaal voor deze versnelde opleiding. Jij weet het beste welke opleiding bij je past, maar natuurlijk willen wij je daar ook in adviseren tijdens een open dag of een persoonlijk gesprek. Altijd welkom!

Theorie

Tijdens de twee theoretische lessen wordt steeds een gedeelte van de theoretische stof behandeld. De theorie heb je dan thuis al geleerd volgens het door ons gegeven schema. Voor de meeste leerlingen van deze opleiding blijkt het verstandig te zijn te kiezen voor de extra module theorie die we aanbieden, vooral als je geen ervaring in de zorg hebt. Het is niet verplicht, wel een aanrader!

Voeten met bloemen

De Theorie (zelfstudie of korte module) bestaat uit diverse, uitgebreide onderdelen:
Anatomie/fysiologie (cellen, weefsels, huid, stofwisseling, botten, etc.)
Pathologie (ziekteleer wat betreft oorzaken die leiden tot voetproblemen en afwijkingen)
Theorie van de Praktijk (met casussen die de praktijk nabootsen)
Hygiene, Arbo, Milieu

Praktijk
Het uitvoeren van een basisbehandeling Pedicure is het praktische gedeelte van de opleiding. Je leert nagels knippen op de juiste wijze, likdoorns en eelt verwijderen, het behandelen van schimmelnagels en ingroeiende nagels. Ook leer je welke adviezen je aan je klanten geeft, zodat ze zoveel mogelijk voetproblemen kunnen voorkomen.

 

PORTFOLIO ONDERNEMEN
Het “Ondernemen” gedeelte houdt in dat je een portfolio maakt waarin een ondernemingsplan verwerkt is. Aan de hand van opdrachten die je uitwerkt, ontstaat vanzelf het portfolio. Alle onderwerpen komen stapsgewijs aan de orde bij de aangeboden opdrachten.
De gemaakte opdrachten lever je bij de docent digitaal in, die deze dan beoordeelt of ze voldoende zijn. Het is een vereiste dat deze opdrachten voldoende beoordeeld zijn, voordat ze gezamenlijk in het portfolio naar het examenbureau verstuurd mogen worden.

De onderwerpen die behandeld worden zijn:
Wat voor ondernemer ben je?
Wetten, regelgeving, verzekeringen
Marketing
Financien
(Balans, Winst & Verliesrekening, kostprijsberekening, begrotingen)
ICT
(Google Adwords, Facebook, url, website, online adverteren)
Personeel/Leiding geven
Kwaliteitszorg

EXAMENS

3 theoretische examens en 1 Proeve van Bekwaamheid (praktijk)

1 Portfolio Ondernemen plus 1 mondeling Assessment Ondernemen (gesprek over je Portfolio)

Pedicure
Versneld
Inschrijfgeld€ 95,-
Lesgeld in termijnen1 * € 750,-
4 * € 370,-
Totaal € 2.230,-
Lesgeld in 1 keer (korting)€ 2.055,-
Boeken/materiaal€ 746,-
Examens (3 theorie en 1 praktijkexamen)
rechtstreeks aan TCI
ca. € 700,-
Facultatief:
Kosten zijn als opleidingskosten op te voeren in je (eventueel nog op te richten) bedrijf. Vraag je adviseur om de juiste toepassing in jouw specifieke situatie.

Branche erkend diploma

Bij Esthetica leiden we op voor branche erkende diploma’s. Onze Pedicure en Medisch Pedicure diploma’s worden erkend door  ProVoet en ProCert.

Pedicure met nattechniek

Leeftijd maakt niet uit

De leeftijd van onze leerlingen varieert tussen de 18 en 60 jaar. Elke leerling heeft weer een andere reden om op een bepaald moment in zijn leven de stap naar zelfstandig specialist te maken. En dat kan dus altijd!

Pedicure les in lokaal

Er is voldoende werk!

Er zijn veel mensen met problemen aan hun voeten. Dat kunnen kleine problemen zijn, waarbij je alleen ‘onderhoudsbeurten’ verzorgt met het knippen van de nagels en het verwijderen van een beetje eelt, tot het verwijderen van pijnlijke likdoorns en ingroeiende nagels. Uit onderzoek is gebleken dat er bij 1 op de 2 mensen voetproblemen zijn. Het succesvol maken van een praktijk met een diploma van Esthetica moet zeker lukken!