Selecteer een pagina

Schoonheidsspecialiste Gezicht

 • minstens 9 uur per week thuisstudie/oefening
 • maximaal 8 leerlingen praktijklessen
 • verhouding theorie/praktijk:
  ca. 5%/95%
 • theorie is thuisstudie
 • online begeleiding theorie
 • wet- en regelgeving volgens afstandsonderwijs
 • examens bij examenbureau TCI
 • erkend certificaat
Opleidingen Uiterlijke verzorging

NIVEAU

De trainingen zijn qua moeilijkheidsgraad gelijk aan
MBO niveau-3.
Vooropleiding is niet vereist.

REVIEWS VAN LEERLINGEN:

 

Ik heb de opleiding schoonheidsspecialiste gevolgd bij Esthetica. Een geweldig jaar! Gemotiveerde deskundige leerkrachten waar je altijd bij terecht kunt! De sfeer is warm en erg gezellig, ik ging dus iedere week met heel veel plezier naar school. Het motiveerde mij om nog verder te leren. Dat is ook zo fijn bij Esthetica! Ze hebben erg veel te bieden om je verder te specialiseren. Dank je wel Esthetica! Tot volgend schooljaar! Jullie zijn voorlopig nog niet van me af!!

Shirley Verbarendse

Schoonheidsspecialist Versneld

Extra privélessen

Voor leerlingen die toch meer praktijklessen of theorielessen wensen, kunnen er altijd privé lessen ingepland worden. Vraag naar de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie en de kosten van deze lessen. U kunt van tevoren een pakketprijs afspreken of losse lessen naar behoefte kan ook. Wij kunnen daar flexibel mee omgaan.

MODULE GEZICHT

SCHOONHEIDSSPECIALISTE VERSNELD

De opleiding Schoonheidsspecialiste is Versneld te volgen waardoor we dit afstandsonderwijs noemen. Je kunt het onderdeel Gezicht als aparte module volgen.

De versnelde opleiding is voor leerlingen die bijvoorbeeld weinig tijd, maar wel zelfdiscipline en een grote mate van zelfstandigheid hebben. Of voor mensen die al een achtergrond hebben in de zorg en dus makkelijker de theorie zelf kunnen leren. Het gaat in een hoog tempo, de praktijkdagen zijn lang en je werkt snel zelfstandig. Hieronder de gegevens over de Module Gezicht van de Versnelde opleiding.

12 dagdelen praktijklessen

In een mooie omgeving krijg je de praktische vaardigheden van het specialistische vak aangeleerd in een korte tijd. Je komt naar 6 lesdagen waarin alle onderdelen bij het gezicht behandeld worden. Ook zijn er proefexamens ingepland, zodat je weet wat je te wachten staat bij het erkende examen bij TCI in Schoonrewoerd. Bij voldoende resultaat ontvang je een erkend certificaat als onderdeel van de opleiding Schoonheidsspecialiste. Voor het diploma dien je dan nog theorie examens af te leggen, de praktijk examens voor Lichaam en Cosmetische Hand- en Voetverzorging en voor het onderdeel Ondernemen een portfolio te maken en een examen interview af te leggen. Zie hiervoor ook alle gegevens bij Versneld compleet.

Uiteraard is het vakmanschap dat je leert volgens de kwaliteit die je altijd krijgt bij Esthetica. Bij deze Versnelde variant dien je zelf veel thuis te leren en te oefenen.

Theorie

Voor de theorie kun je de online versie Theorie Gelaat I en II aanschaffen dat we via ons platform aanbieden. Dit zijn duidelijk ingesproken presentaties waardoor je de stof goed leert begrijpen. 

Praktijk

Tijdens de 6 praktijkdagen behandelen we alle onderdelen die horen bij het onderdeel en examen Gezicht. Op de meeste dagen neem je een model mee, zodat je veel behandelingen kunt aanleren en uitvoeren.

ONDERDEEL GEZICHT

 • Het gelaat/gezicht: reiniging, masker, epilatie, ontharing, make-up, hydro-apparatuur, massage, verven wenkbrauwen en wimpers, etc. En natuurlijk het maken van een behandelplan.
 • Je leert veel over het menselijk lichaam: anatomie, fysiologie en pathologie. Hier valt bijvoorbeeld onder: spijsvertering, spierweefsel, botten, zenuwstelsel en de bloedsomloop.
 • Natuurlijk is hygiëne een rode draad door de opleiding. Dit krijg je zowel in theorie als in de praktijk aangeleerd. Esthetica ziet graag dat je je hieraan goed houdt.
 • De ouder wordende huid en de mannenhuid krijgen ook speciale aandacht.

2 theoretische examens

1 Proeve van Bekwaamheid (praktijk)
– Gezichtsbehandeling

Schoonheid VersneldStartdatumLestijden
dinsdag (start met Module Gezicht of Hand en Voet)Zie startdata09.30 -
± 16.00 uur
dinsdag (start met Module Lichaam)Zie startdata09.30 -
± 16.00 uur

Schoonheid
Versneld
12 dagdelen praktijk
Inschrijfgeld€ 95,-
Lesgeld€ 1.200,-
Boeken/materiaalBoek Gelaat Delen I en II: € 150,-
Kosten Werkpakket Gelaat: € 845,-
Facultatief:Theorie - via online platform, mooie en duidelijke ingesproken presentaties
Per onderdeel: € 250,-
Examens worden
rechtstreeks aan TCI betaald
Kosten zijn als opleidingskosten op te voeren in je (eventueel nog op te richten) bedrijf. Vraag je adviseur om de juiste toepassing in jouw specifieke situatie.

ERKEND DIPLOMA

Met het erkende diploma Schoonheidsspecialiste kun je altijd doorleren. Er zijn diverse specialisaties, zoals Acne, Huidverbeteringsmassage of Shiatsu. Ook kun je voor de hele opleiding Allround gaan, waar deze specialisaties onderdeel van zijn.

Schoonheidsspecialiste

Werkpakket

Esthetica is met trots de enige school in Nederland die het exclusieve en prachtige merk s+ | summecosmetics in het werkpakket heeft. Bij de Versnelde opleiding kun je kiezen uit twee werkpakketten. Kijk onder het kopje “Kosten” voor de keuze die je kunt maken.

Extra privélessen

Voor leerlingen die toch meer praktijklessen of theorielessen wensen, kunnen er altijd privé lessen ingepland worden. Vraag naar de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie en de kosten van deze lessen. U kunt van tevoren een pakketprijs afspreken of losse lessen naar behoefte kan ook. Wij kunnen daar flexibel mee omgaan.