Selecteer een pagina
Esthetica Opleidingen

Als ik een examen niet haal?

Bij ons examenbureau TCI bestaat er altijd de mogelijkheid om een examen opnieuw te doen. TCI zal daar kosten voor in rekening brengen. Je dient de herkansingen binnen een bepaalde termijn te doen, omdat anders de eerder behaalde resultaten vervallen. 

Klik hier voor het examenreglement van TCI. 

Zakken voor een examen

REVIEWS VAN LEERLINGEN:

Ik heb dit jaar de opleiding schoonheidsspecialiste gevolgd bij Esthetica. Een geweldig jaar!
Gemotiveerde deskundige leerkrachten waar je altijd bij terecht kunt! De sfeer is warm en erg gezellig, ik ging dus iedere week met heel veel plezier naar school. Het motiveerde mij om nog verder te leren. Dat is ook zo fijn bij Esthetica! Ze hebben erg veel te bieden om je verder te specialiseren.
Dank je wel Esthetica! Tot volgend schooljaar!
Jullie zijn voorlopig nog niet van me af!!

Shirley Verbarendse

SCHOONHEIDSSPECIALISTE

Wil je schoonheidsspecialiste worden? Het vak leren zoals het hoort? Volg de opleiding schoonheidsspecialiste bij Esthetica, de beste kwaliteit sinds 1971!

Het beroep is bij iedereen bekend en de meeste mensen gaan wel eens of regelmatig voor een behandeling naar de schoonheidsspecialist. Huidverzorging en huidverbetering zijn daarbij de meest gevraagde behandelingen. Dat is niet vreemd, want de vraag naar persoonlijke verzorging wordt steeds groter. Er is geen bepaalde groep aan te wijzen die naar de schoonheidsspecialiste gaat, menigeen zou niet meer zonder kunnen.

Wat doet een schoonheidsspecialiste?

Velen worden zelfstandig ondernemer met een praktijk aan huis, in een huurpand of als een van de specialisten in een zorg- of wellnesscentrum. Ook zijn schoonheidsspecialistes werkzaam bij hotels, opleidingsinstituten, parfumeriezaken, cosmeticahuizen, kapsalons, etc.

Een schoonheidsspecialiste werkt op verschillende gebieden waaronder de verzorging en verbetering van de huid van lichaam en gelaat, het adviseren over lichaamshouding, leefwijze, voeding en uiterlijke verzorging, de verzorging van het gelaat in decoratieve zin, het bedrijfsmatig voeren van een praktijk, commercieel handelen en alle aspecten die daarmee samenhangen.

Klik rechtsonder of in het menu hierboven op een van de opleidingen Schoonheidsspecialist om te kijken welke het beste bij jou past.

Klik onderaan of in het menu hierboven op een van de opleidingen Schoonheidsspecialist om te kijken welke het beste bij jou past.

Wat is er verder nog mogelijk?

Na het behalen van het diploma Schoonheidsspecialiste kun je vele kanten op. Je kunt je specialiseren in diverse massages, zoals Shiatsu en Huidverbeteringsmassage (Bindweefselmassage en Pincements). Deze specialisaties zijn onderdeel van de opleiding Allround Schoonheidsspecialist. In de toekomstige Allround opleiding doe je ook de onmisbare specialisatie Acne en je leert alles over anti-aging en chemische peelings.

Heb je je diploma schoonheidsspecialist al? Dan is het goed om de module Huidafwijkingen te volgen als je huidafwijkingen wilt leren herkennen en wilt weten wanneer je deze kunt behandelen.

Als je er als gediplomeerd schoonheidsspecialist van overtuigd bent dat er meer nodig is om de huid gezond te houden – wat volgens ons zeker het geval is – en je vindt het coachen en begeleiden van mensen naar een betere lifestyle leuk, dan kun je nog meer workshops volgen op het gebied van voeding en beweging.

De laatste jaren combineren veel Schoonheidsspecialisten hun praktijk met Pedicure behandelingen en andersom.

Een leven lang leren, daardoor blijft het altijd een boeiend vak!

Branche erkend diploma

Bij Esthetica leiden we op voor branche erkende diploma’s. Onze (Allround) Schoonheidsspecialiste diploma’s worden erkend door branche organisatie Anbos en overige instanties en bedrijven.

Schoonheidsspecialist

Vakmanschap

Schoonheidsspecialiste worden met de beste vakkennis en vaardigheden. Dat is wat je bij ons leert. Jouw toekomst is bij Esthetica in goede handen!

Anbos

Erkend diploma

Het door de branche erkende diploma Schoonheidsspecialiste kun je behalen in één schooljaar, waarbij je ongeveer 2 dagdelen per week naar school gaat of door het volgen het zogenaamde versnelde traject. De examens worden afgelegd bij TCI of het KWC, zodat de behaalde resultaten overal erkend worden.