Selecteer een pagina
Opleidingen Uiterlijke verzorging
Examen TCI

Als ik een examen niet haal?

Bij ons examenbureau TCI bestaat er altijd de mogelijkheid om een examen opnieuw te doen. TCI zal daar kosten voor in rekening brengen. Je dient de herkansingen binnen een bepaalde termijn te doen, omdat anders de eerder behaalde resultaten vervallen. 

Klik hier voor het examenreglement van TCI. 

REVIEWS VAN LEERLINGEN:

Het is een geweldig jaar geweest, veel geleerd.
Het personeel is behulpzaam en gezellig, je gaat er iedere week weer met plezier naar toe.
Het is zo goed bevallen, dat ik na de vakantie weer start met het vervolg.
Allemaal een fijne vakantie, en tot september!

Hugolien Lombarts

(MEDISCH) PEDICURE OPLEIDING

Je hebt je opleiding gevonden: Pedicure of Medisch Pedicure. Een beroep dat bij je past, omdat je het fijn vindt heel direct met mensen te werken en ze goed te verzorgen. Een heel specifiek beroep waar veel behoefte aan is. Het sociale aspect is bijna net zo belangrijk als je vaktechnische vaardigheden. Die leer je bij Esthetica als beste. Vergeet daarbij niet het ondernemerschap, waar wij je ook heel goed in begeleiden als je nog geen onderneming begonnen bent. En anders natuurlijk ook.

Niveau van de (Medisch) Pedicure opleidingen

De opleiding Pedicure is op het niveau van een MBO-3 opleiding. De Medisch Pedicure opleiding ligt iets hoger: op MBO 4 niveau, maar is voor de meesten die de Pedicure opleiding hebben gevolgd goed te doen. Bij ons doe je het examen van het onderdeel Ondernemen direct op niveau 4, dus die heb je al binnen als je Medisch Pedicure wilt doen in vervolg op je Pedicure opleiding.

Zelfstandig, eigen praktijk of in loondienst

Als je het branchediploma (Medisch) Pedicure behaald hebt, ga je als Voetverzorger vaak als zelfstandig ondernemer te werk. De laatste jaren zie je steeds meer dat gediplomeerde (Medisch) Pedicures ook in loondienst werken. Ben je al Schoonheidsspecialist dan is het een mooie toevoeging.

Wat doe je zoal als (Medisch) Pedicure?

Als Pedicure ben jij degene die de voeten verzorgt: eelt verwijderen, nagels knippen en verzorgen, kalknagels verzorgen, eksterogen verwijderen, adviseren met betrekking tot schoeisel, doorverwijzen, advies geven voor betere verzorging en instandhouding van gezonde voeten, etc. Als Medisch Pedicure behandel je daarbij meer problematische voeten. Ook kan je buiten deze opleidingen aanvullende cursussen volgen om je aanbod uit te breiden, zoals voetmassage, lakken, pakkingen, etc.

Voor alle leerlingen materiaal beschikbaar

Tijdens de lessen is voor elke leerling een pedicuremotor met nattechniek beschikbaar. Dit is in de materiaalkosten inbegrepen. Wat later in de opleiding wil je waarschijnlijk je eigen motor al aanschaffen. Daar kunnen we je bij helpen en onze docenten geven je graag advies waarbij ze kunnen putten uit jarenlange ervaring.

Werkpakket

Elke leerling bij de 1-jarige opleiding Pedicure ontvangt passende bedrijfskleding (broek en jasje) en bij alle opleidingen een werkpakket dat voldoet aan de exameneisen. Gedurende het jaar zul je nog wel het een en ander, naar eigen wens, willen aanschaffen. De lokalen zijn in frisse kleuren ingericht, zodat iedereen zich thuis voelt in een prettige omgeving. Bij Esthetica voel je je altijd welkom!

___________________________________________________________

Hieronder zie je een kort filmpje over onze Pedicure opleidingen en onze school. Daaronder kun je op de balk klikken van de gewenste opleiding om op de pagina daarvan te komen.

Branche erkend diploma

Bij Esthetica leiden we op voor branche erkende diploma’s. Onze Pedicure en Medisch Pedicure diploma’s worden erkend door  ProVoet en ProCert.

Leeftijd maakt niet uit

De leeftijd van onze leerlingen varieert tussen de 18 en 60 jaar. Elke leerling heeft weer een andere reden om op een bepaald moment in zijn leven de stap naar zelfstandig Pedicure te maken. En dat kan dus altijd!

ProVoet
ProVoet is de belangrijkste branche organisatie voor Pedicures in Nederland. ProVoet behartigt de belangen van ruim13.000 pedicures. Je kunt daar tijdens de opleiding al aspirant lid worden en de voordelen benutten die dat geeft: het vaktijdschrift Podopost krijg je dan thuis gestuurd en je ontvangt regelmatig nieuws en feiten uit de branche. Zo kun je je al goed voorbereiden op je toekomst als Pedicure.
ProCert
Met een diploma Medisch Pedicure, of een onderdeel daarvan, kun je je aanmelden bij ProCert. ProCert registreert de behaalde diploma’s in het ontwikkelde ‘KwaliteitsRegister voor Pedicures’, het KRP. Als geregistreerde bij ProCert school je je regelmatig bij en ben je in het register te vinden door diverse beroepsgroepen (zoals podologen en huisartsen) en zorgverzekeraars.