Selecteer een pagina

De opleiding Pedicure Avond

  • 32 dagdelen
  • 6 dagdelen Ondernemen
  • daarbij circa 6-8 uur per week thuisstudie
  • maximaal 12 leerlingen, minimaal 8 (kan afwijken)
  • verhouding theorie/praktijk lessen: 40%/60%
  • examens volgens planning rooster
  • wet- en regelgeving volgens afstandsonderwijs
  • erkend branchediploma
  • vooropleiding niet vereist
Opleidingen Uiterlijke verzorging

NIVEAU

De trainingen zijn qua moeilijkheidsgraad gelijk aan
MBO niveau-3.
Vooropleiding is niet vereist.

PEDICURE OPLEIDING AVOND

Met deze opleiding haal je een diploma dat erkend is door de branche organisaties en waarmee je zelfstandig het beroep van Pedicure kunt uitoefenen. Voetverzorging op hoog en snel niveau.
Als Pedicure behandel je allerlei soorten voetklachten. Hoe ver je hierin wilt gaan, bepaal je zelf. Je kunt prima een succesvol bedrijf voeren met basis-behandingen, maar je kunt ook doorgaan voor Medisch Pedicure om meer ingewikkelde problemen op te kunnen lossen. Je begint altijd met de basisopleiding, die in deze versnelde variant ongeveer 4 maanden duurt.

Welke opleiding past bij jou?

We bieden diverse vormen aan: de versnelde, de avond en de dagopleiding. De versnelde opleiding is voor leerlingen die bijvoorbeeld weinig tijd, maar wel zelfdiscipline en een grote mate van zelfstandigheid hebben. Of voor mensen die al een achtergrond hebben in de zorg en dus makkelijker de theorie zelf kunnen leren. De avondopleiding heeft meer lessen waarbij ook veel theorielessen worden gegeven. Je werkt overdag of het is makkelijker voor je om de avond hiervoor vrij te maken. Jij weet het beste welke opleiding bij je past, maar natuurlijk willen wij je daar ook in adviseren tijdens een open dag of een persoonlijk gesprek. Altijd welkom!

Je wordt waarschijnlijk ondernemer.

Bij de Pedicure opleiding hoort je het onderdeel Ondernemen te behalen. Deze lessen worden op een ander dagdeel gegeven.

 

Handig om te weten.

Elke leerling beschikt in de les over een pedicuremotor. Nooit wachten, maar lekker doorwerken. Ook krijgt iedereen van de 1-jarige opleiding in het werkpakket een net jasje als bedrijfskleding. Een badstof stoelhoes zit er ook in. Dit behoef je dus allemaal niet zelf aan te schaffen. Het werkpakket is compleet en voldoet uiteraard aan de exameneisen. Gedurende het jaar zul je nog het een en ander aan willen schaffen.

De Theorie (zelfstudie of korte module) bestaat uit diverse, uitgebreide onderdelen:
Anatomie/fysiologie (cellen, weefsels, huid, stofwisseling, botten, etc.)
Pathologie (ziekteleer wat betreft oorzaken die leiden tot voetproblemen en afwijkingen)
Theorie van de Praktijk (met casussen die de praktijk nabootsen)
Hygiene, Arbo, Milieu

Praktijk
Het uitvoeren van een basisbehandeling Pedicure is het praktische gedeelte van de opleiding. Je leert nagels knippen op de juiste wijze, likdoorns en eelt verwijderen, het behandelen van schimmelnagels en ingroeiende nagels. Ook leer je welke adviezen je aan je klanten geeft, zodat ze zoveel mogelijk voetproblemen kunnen voorkomen.

Ondernemen

Het “Ondernemen” gedeelte houdt in dat je een portfolio maakt waarin een ondernemingsplan verwerkt is. Aan de hand van opdrachten die je uitwerkt, ontstaat vanzelf het portfolio. Alle onderwerpen komen stapsgewijs aan de orde. De gemaakte opdrachten lever je bij de docent Ondernemen digitaal in, die deze dan beoordeelt of ze voldoende zijn. Het is een vereiste dat deze opdrachten voldoende beoordeeld zijn, voordat ze gezamenlijk in het portfolio naar het examenbureau verstuurd mogen worden.

 
De lessen Ondernemen zijn niet bij de opleiding inbegrepen, de portfolio begeleiding wel.
Je kunt de lessen ondernemen wel volgen. De kosten staan hieronder onder het kopje “KOSTEN” vermeld.
 
In deze lessen worden diverse onderdelen behandeld, zodat je de kennis en vaardigheden verkrijgt om het portfolio thuis te maken.

De onderwerpen die behandeld worden zijn:
Wat voor ondernemer ben je?
Wetten, regelgeving, verzekeringen
Marketing
Financien
(Balans, Winst & Verliesrekening, kostprijsberekening, begrotingen)
ICT
(Google Adwords, Facebook, url, website, online adverteren)
Personeel/Leiding geven
Kwaliteitszorg

 

4 theoretische examens

1 Proeve van Bekwaamheid (praktijk)

1 Portfolio Ondernemen plus 1 mondeling Assessment Ondernemen (gesprek over je Portfolio)

Pedicure
1 schooljaar
ca. 1 avond/week
Inschrijfgeld € 130,- bij inschrijving
Lesgeld in termijnen1* € 550,- bij inschrijving en
8 termijnen van € 310,- = €3.030,-
Lesgeld in 1 keer (korting)€ 2.870,-
Boeken/materiaal€ 746,-
Examens en diplomageld
rechtstreeks aan TCI
ca. € 700,-
Inclusief zeer volledig werkpakketKosten zijn als opleidingskosten op te voeren in je (eventueel nog op te richten) bedrijf. Vraag je adviseur om de juiste toepassing in jouw specifieke situatie.

Maandag

Branche erkend diploma

Bij Esthetica leiden we op voor branche erkende diploma’s. Onze Pedicure en Medisch Pedicure diploma’s worden erkend door  ProVoet en ProCert.

Pedicure avond leerling aan het werk