Selecteer een pagina

De opleiding Medisch Pedicure

 • elke module bestaat uit een verschillend aantal dagdelen,
  kijk hiervoor bij de specialisaties
 • duur: afhankelijk van te behalen onderdelen
  (6 maanden tot een jaar, er mag langer over gedaan worden)
 • circa 4-6 uur thuisstudie/-oefening per week
 • minimaal 8 leerlingen en maximaal 12 bij de praktijklessen
 • bij 14 leerlingen of meer bij de theorie wordt de praktijkles gesplitst
 • verhouding theorie/praktijk: 25%/75%
 • examens op eigen locatie volgens planning rooster
 • erkend branchediploma
 • op MBO-4 niveau
 • diploma Pedicure vereist
Opleidingen Uiterlijke verzorging

REVIEWS VAN LEERLINGEN:

Een gedegen opleiding! Naast de theorie wordt er veel praktijk geoefend, waarbij je je eigen werkruimte hebt. De docenten zijn erg behulpzaam. Ik heb hier veel geleerd en ben inmiddels Medisch Pedicure. Snel gehaald, dankzij de docent!

Anjo Braspenning

Voordeel bij Ondernemen!
Bij de basisopleiding Pedicure kun je meteen op Medisch Pedicure niveau het onderdeel Ondernemen behalen. Als je dus bij Esthetica het onderdeel Ondernemen hebt gedaan op het niveau van Medisch Pedicure, is het niet meer nodig deze te behalen. Een mooi voordeel! Kijk naar de losse onderdelen voor het berekenen van de kosten of vraag ons om een opgave voor jouw specifieke situatie.

MEDISCH PEDICURE OPLEIDING

Wil je Medisch Pedicure worden? Volg dan het hele traject. Het kan al in 1 jaar behaald worden in versneld tempo! Vraag naar het complete traject door ons te bellen of te mailen. 

Ben je Pedicure en wil je Medisch Pedicure worden? Wil je alle specialisaties van de Medisch Pedicure onder de knie krijgen? Volg dan de opleiding tot het erkende diploma dat je in korte tijd kunt behalen.

De vraag naar gespecialiseerde pedicures wordt steeds groter. De zorgverzekeraars vergoeden reeds geruime tijd behandelingen voor diabetische en reumatische patiënten. Dit wordt door middel van het branchediploma Medisch Pedicure uitgebreid, waardoor pedicures meer mogelijkheden hebben om hun klanten de behandelingen te laten vergoeden door zorgverzekeraars. Dat gebeurt ofwel rechtstreeks, ofwel doordat je gevraagd wordt door een podoloog of huisarts en werkt in de zogenaamde ketenzorg. Je kunt beginnen aan de opleiding Medisch Pedicure als je in het bezit bent van een erkend diploma Pedicure.

De opleiding kan per persoon variëren in duur. De modules kunnen ook afzonderlijk in eigen tempo gevolgd worden. Wel dienen de afzonderlijke onderdelen binnen 3 jaar succesvol met examens te zijn afgerond, om het branchediploma Medisch Pedicure in ontvangst te kunnen nemen.

Specialistisch te werk

De verschillende modules zijn duidelijk afgebakend en worden dan ook afzonderlijk geëxamineerd. Een van de onderdelen is de Risicovoet, waarbij je behandelingen leert uitvoeren bij diabetische, reumatische, oudere, spastische en oncologische voet. Het toepassen van nagelbeugeltechnieken, nagelregulatie, ortheses en drukverlichtingstechnieken is een tweede onderdeel van deze specialistische opleiding. Het derde onderdeel is Ondernemen, dat je wellicht al op Medisch Pedicure niveau behaald hebt in de basis opleiding en dan niet meer behoeft te doen.

Je bent specialistisch en daardoor meer medisch met je vak als pedicure bezig. Je leert inzien welke methode je het beste kunt gebruiken om de problemen op te lossen of te verlichten. Uiteraard heb je daar een adviserende rol naar de klant toe, waardoor de sociale vaardigheden in dit beroep erg belangrijk zijn. Voor een succesvol bedrijf ben je natuurlijk ook nog eens een goede ondernemer die weet wat een bedrijf voeren is. Al met al, een divers beroep waarbij je je niet snel zult vervelen.

Gewichtsconsulent 1

Medisch Pedicure deel

Risicovoet
Diabetische, reumatische, verwaarloosde, ouderdoms, spastische, oncologische Voet
en de bijbehorende Richtlijnen

Specialistische Technieken
Siliconen orthesen, antidrukmiddelen, nagelreparatie, nagelbeugeltechnieken

Ondernemen
Het samenstellen van een portfolio AOV maakt deel uit van de opleiding (een portfolio is nog niet nodig voor de Risicovoet en Specialistische Technieken, vanaf 1 januari 2022 wel!). Hiervoor krijg je gedurende de opleiding begeleiding van onze deskundige docenten met veel praktijkervaring.

Het “Ondernemen” gedeelte houdt in dat je een portfolio maakt waarin een ondernemingsplan verwerkt is. De lessen Ondernemen zijn bij de opleiding inbegrepen, evenals de portfolio begeleiding. Bij deze opleiding horen de lessen Ondernemen. Hierin worden diverse onderdelen behandeld, zodat je de kennis en vaardigheden verkrijgt om het portfolio thuis te maken. Aan de hand van opdrachten die je uitwerkt, ontstaat vanzelf het portfolio. Alle onderwerpen komen stapsgewijs aan de orde.Het kan zijn dat je het onderdeel Ondernemen al hebt behaald op het niveau dat gewenst is voor Medisch Pedicure. Volg dan de losse specialisaties die nog vereist zijn voor het diploma Medisch Pedicure. Klik hier.

De gemaakte opdrachten lever je bij de docent digitaal in, die deze dan beoordeelt of ze voldoende zijn. Het is een vereiste dat deze opdrachten voldoende beoordeeld zijn, voordat ze gezamenlijk in het portfolio naar het examenbureau verstuurd mogen worden.

De onderwerpen die behandeld worden zijn:
Wat voor ondernemer ben je?
Wetten, regelgeving, verzekeringen
Marketing
Financien
(Balans, Winst & Verliesrekening, kostprijsberekening, begrotingen)
ICT
(Google Adwords, Facebook, url, website, online adverteren)
Personeel/Leiding geven

Risicovoet – 1 Proeve van Bekwaamheid
Risicovoet – 3 Theorietoetsen
Specialistische Technieken – 1 Proeve van Bekwaamheid en 1 Theorietoets
Ondernemen: Portfolio en Interview indien nog niet behaald op niveau 4 ofwel Medisch Pedicure niveau

Medisch PedicureStartdatumLestijden
dinsdagavonddiverse instroommogelijkheden18.45
± 21.45uur
woensdagochtenddiverse instroommogelijkheden09.00 -
± 12.00 uur
zaterdagdiverse instroommogelijkheden09.00 -
± 12.00 uur

Onderdeel Medisch Pedicure Risicovoet en Specialistische Technieken.
Inschrijfgeld€ 95,- (niet voor oud-leerlingen)
Lesgeld in termijnen zonder Ondernemen6 * € 280,- = € 1.680,-
Lesgeld in termijnen7 * € 300,- = € 2.100,-
Lesgeld zonder Ondernemen in 1 keer (korting)€ 1.625,-
Lesgeld in 1 keer (korting)€ 2.025,-
Boeken/materiaalVanaf € 765,-
Examens
rechtstreeks aan TCI
Vanaf ca. € 810,-
Vanaf 2022 portfolio Risicovoet verplicht.
Inclusief zeer volledig werkpakketAlle kosten kun je opvoeren in je bedrijf.

Medisch Pedicure aan het werk

Branchediploma

Met het branchediploma Medisch Pedicure, of een onderdeel daarvan, kun je je aanmelden bij ProCert. ProCert registreert de behaalde branchediploma’s in het ontwikkelde ‘KwaliteitsRegister voor Pedicures’, het KRP. Als geregistreerde bij ProCert school je je regelmatig bij en ben je in het register te vinden door diverse beroepsgroepen (zoals podologen en huisartsen) en zorgverzekeraars.

Accreditatie

Voor geregistreerde Medisch Pedicures of Pedicures Risicovoet is het goed te weten dat we veel Specialisaties en Workshops geven die accreditatiepunten opleveren voor het KwaliteitsRegister Pedicures, het KRP.

ProCert logo
Geldigheid onderdelen

De opleiding is in korte tijd te volgen, maar mag, vanaf het eerste examen, in 3 jaar behaald worden. Na het behalen van de Risicovoet kan je je laten registreren in het KRP. Je bent verplicht accreditatiepunten te behalen om in het register te kunnen blijven staan. Als je binnen 3 jaar alle examens van de opleiding behaalt, kun je het diploma Medisch Pedicure in ontvangst nemen.