Selecteer een pagina

De opleiding Schoonheidsspecialiste

september tot en met juni

 • elke week les behalve gedurende de (meeste) schoolvakanties
 • minstens 6 uur per week thuisstudie/oefening
 • minimaal 8 leerlingen en maximaal 12 bij de praktijklessen
 • bij 14 leerlingen of meer bij de theorie worden de praktijklessen met model gesplitst
  (2 x 7 leerlingen)
 • verhouding theorie/praktijk:
  ca. 35%/65%
 • examens op eigen locatie volgens planning rooster
 • erkend branchediploma
Opleidingen Uiterlijke verzorging

NIVEAU

De trainingen zijn qua moeilijkheidsgraad gelijk aan
MBO niveau-3.
Vooropleiding is niet vereist.

REVIEWS VAN LEERLINGEN:

Vivian Schoevers

Afgelopen schooljaar heb ik bij Esthetica de opleiding schoonheidsspecialiste gevolgd. Ik was op zoek naar passend onderwijs met goede kwaliteit en passie voor het vak. Al snel kwam ik erachter dat deze school voldeed aan mijn wensen! Ik heb een geweldig jaar gehad! Ik ben goed opgeleid door een leerkracht die met veel enthousiasme mij het vak heeft geleerd!! Ik was al enthousiast voor ik de opleiding volgde, maar door dit onderwijs ben ik nog enthousiaster geworden!! Ik heb hierdoor besloten om volgend jaar verder te gaan met leren bij Esthetica! Ik kan iedereen zeggen: twijfel je of je de opleiding wilt doen? Niet doen!!! Schrijf je gelijk in, want hier word je professioneel opgeleid!! Voor iedereen een fijne vakantie en tot volgend schooljaar!!

Vivian Schroevers

SCHOONHEIDSSPECIALISTE OPLEIDING

met theorie lessen

De opleiding Schoonheidsspecialist is deeltijd te volgen. Hierbij kan gekozen worden uit de Versnelde opleiding, overdag of ’s avonds of op de donderdag met theorielessen die in circa 10 maanden wordt gegeven. De opleiding schoonheidsspecialiste met theorielessen staat op deze pagina beschreven. Deze opleiding is goed te combineren met vrije tijd, baan of gezin. De meesten beginnen een eigen praktijk, veelal aan huis.

In een mooie omgeving krijg je alle onderdelen van het specialistische vak aangeleerd. Er is veel aandacht voor elke leerling, doordat we in kleine groepen les geven. Bij Esthetica geven zeer enthousiaste en ervaren docenten les die je met plezier de kneepjes van het vak leren.

Schoonheiddspecialiste
 • Je leert veel over het menselijk lichaam: anatomie, fysiologie en pathologie. Hier valt bijvoorbeeld onder: spijsvertering, spierweefsel, botten, zenuwstelsel en de bloedsomloop.
 • Er wordt ingegaan op alle producten die je gebruikt als vakvrouw/-man: apparatuur, werkstoffen, hulpmiddelen.
 • De inrichting van een praktijk wordt uitgebreid besproken.
 • Natuurlijk is hygiëne een rode draad door de opleiding. Dit krijg je zowel in theorie als in de praktijk aangeleerd. Esthetica ziet graag dat je je hieraan goed houdt.
 • Cosmetische Hand en Voet: het ‘mooi’ maken van gezonde handen en voeten. Knippen, reinigen, vijlen, masseren, lakken.
 • Het lichaamsgedeelte houdt in dat je uiteenlopende behandelingen kunt uitvoeren: harsen oksels, benen en armen, opbrengen van een lichaamspakking, masseren hele lichaam, apparatuur gebruiken.
 • Het gelaat is bij de meesten bekend: reiniging, masker, epilatie, ontharing, make-up, hydro-apparatuur, massage, verven wenkbrauwen en wimpers, etc. En natuurlijk het maken van een behandelplan.
 • De ouder wordende huid en de mannenhuid krijgen speciale aandacht.
 • Ondernemen is een verplicht onderdeel van de opleiding. Bij deze module leer je wat er allemaal bij komt kijken. Zie de pagina Ondernemen.

Het “Ondernemen” gedeelte houdt in dat je een portfolio maakt waarin een ondernemingsplan verwerkt is. De lessen Ondernemen zijn bij de opleiding inbegrepen, evenals de portfolio begeleiding. Bij de 1-jarige opleiding horen de lessen Ondernemen. In deze lessen worden diverse onderdelen behandeld, zodat je de kennis en vaardigheden verkrijgt om het portfolio thuis te maken. Aan de hand van opdrachten die je uitwerkt, ontstaat vanzelf het portfolio. Alle onderwerpen komen stapsgewijs aan de orde.
De gemaakte opdrachten lever je bij de docent digitaal in, die deze dan beoordeelt of ze voldoende zijn. Het is een vereiste dat deze opdrachten voldoende beoordeeld zijn, voordat ze gezamenlijk in het portfolio naar het examenbureau verstuurd mogen worden.
De onderwerpen die behandeld worden zijn:
Wat voor ondernemer ben je?
Wetten, regelgeving, verzekeringen
Marketing
Financien
(Balans, Winst & Verliesrekening, kostprijsberekening, begrotingen)
ICT
(Google Adwords, Facebook, url, website, online adverteren)
Personeel/Leiding geven
Kwaliteitszorg

4 theoretische examens

3 Proeven van Bekwaamheid (praktijk)
– Cosmetische Hand, Nagel & Voetverzorging
– Gezichtsbehandeling
– Lichaamsbehandeling

1 Portfolio Ondernemen plus 1 mondeling Assessment Ondernemen (gesprek over je Portfolio)

Schoonheid 1 jaarStartdataLestijden
donderdagZie startdata09.15 -
± 16.15 uur
Schoonheidsspecialiste
met theorie
Inschrijfgeld (bij inschrijving)€ 95,-
Lesgeld in termijnen (1e termijn direct bij inschrijving)1 * € 815
8 * € 399,- = € 3.192,-
Lesgeld in 1 keer (korting)€ 3.832,- (waarvan € 500,- direct bij inschrijving)
Werkpakket compleet€ 1.095,-
Examens
rechtstreeks aan TCI
ca. € 900,-
Inclusief zeer volledig werkpakket met hoog kwalitatieve merken!Kosten zijn als opleidingskosten op te voeren in je (eventueel nog op te richten) bedrijf. Vraag je adviseur om de juiste toepassing in jouw specifieke situatie.
Massage Schoonheidsspecialiste

ERKEND DIPLOMA

Met het erkende diploma Schoonheidsspecialiste kun je altijd doorleren. Na het behalen van het diploma kun je doorleren om zo bij te blijven in je vak, je te verbreden of je kennis en kunde te verdiepen. Je kunt bijvoorbeeld specialisaties en cursussen volgen als Acne, Huidverbeteringsmassage of Huidafwijkingen.

Schoonheidsspecialist

Mooi werkpakket

Esthetica is met trots de enige school in Nederland die het exclusieve en prachtige merk s+ | summecosmetics in het werkpakket heeft.