Selecteer een pagina

!!!  NIEUW  !!!
THEORIE
LESSTOF SCHOONHEID
ONLINE! 

De opleiding Schoonheidsspecialiste Versneld

 • minstens 9 uur per week thuisstudie/oefening
 • maximaal 8 leerlingen praktijklessen
 • verhouding theorie/praktijk:
  ca. 5%/95% – lessen
 • verhouding theorie/praktijk:
  ca. 35%/65% tijdsbesteding
 • theorie is online thuisstudie
 • wet- en regelgeving volgens afstandsonderwijs
 • examens bij examenbureau TCI
 • erkend branchediploma
  Eerst alleen de Module Gezicht volgen?
  Klik hier voor meer informatie.
Esthetica Opleidingen

NIVEAU

De trainingen zijn qua moeilijkheidsgraad gelijk aan
MBO niveau-3.
Vooropleiding is niet vereist.

REVIEWS VAN LEERLINGEN:

 

Ik heb de opleiding schoonheidsspecialiste gevolgd bij Esthetica. Een geweldig jaar! Gemotiveerde deskundige leerkrachten waar je altijd bij terecht kunt! De sfeer is warm en erg gezellig, ik ging dus iedere week met heel veel plezier naar school. Het motiveerde mij om nog verder te leren. Dat is ook zo fijn bij Esthetica! Ze hebben erg veel te bieden om je verder te specialiseren. Dank je wel Esthetica! Tot volgend schooljaar! Jullie zijn voorlopig nog niet van me af!!

Shirley Verbarendse

Schoonheidsspecialist Versneld

Extra privélessen

Voor leerlingen die toch meer praktijklessen of theorielessen wensen, kunnen er altijd privé lessen ingepland worden. Vraag naar de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie en de kosten van deze lessen. U kunt van tevoren een pakketprijs afspreken of losse lessen naar behoefte kan ook. Wij kunnen daar flexibel mee omgaan.

SCHOONHEIDSSPECIALISTE VERSNELD

De opleiding Schoonheidsspecialiste is deeltijd te volgen. Hierbij kan gekozen worden uit de 1-jarige opleiding of de Versnelde overdag of ‘s avonds. De versnelde opleiding is voor leerlingen die bijvoorbeeld weinig tijd hebben om veel dagen lessen te volgen, maar wel zelfdiscipline en een grote mate van zelfstandigheid hebben. Of voor mensen die al een achtergrond hebben in de zorg en dus makkelijker de theorie zelf kunnen leren. Het gaat in een hoog tempo, de praktijkdagen zijn lang en je werkt snel zelfstandig. Hieronder lees je alles over deze Versnelde Schoonheidsspecialisten opleiding.

14 praktijkdagen plus theorie dagdelen

In een mooie omgeving krijg je alle praktische onderdelen van het specialistische schoonheidsvak aangeleerd. Wel in een korte tijd, dus het moet bij je passen! Je komt naar 13 lesdagen waarin alle onderdelen behandeld worden. Ook zijn er proefexamens ingepland, zodat je weet wat je te wachten staat. Het is een intensief programma waarbij je veel zelf doet! Hard werken dus!

Uiteraard is het vakmanschap dat je leert volgens de kwaliteit van Esthetica. Bij deze Versnelde variant dien je zelf veel thuis te leren en te oefenen. We merken dat degenen die voor deze versnelde opleiding kiezen, erg gedreven zijn en met minder praktijk toch hele goede specialisten worden!

Theorie

Je krijgt de lesstof van de theorie aangeboden op ons digitale platform. Elk hoofdstuk is opgedeeld in korte presentaties waarin de lesstof duidelijk wordt uitgelegd. Je kunt alles zo vaak terugkijken als je wilt! De theorie leer je thuis volgens het door ons gegeven schema.

Praktijk

In de 14 praktijkdagen behandelen we alle onderdelen. Op de meeste dagen neem je een model mee, zodat je veel behandelingen kunt aanleren en uitvoeren.

 • Je leert veel over het menselijk lichaam: anatomie, fysiologie en pathologie. Hier valt bijvoorbeeld onder: spijsvertering, spierweefsel, botten, zenuwstelsel en de bloedsomloop.
 • Er wordt ingegaan op alle producten die je gebruikt als vakvrouw/-man: apparatuur, werkstoffen, hulpmiddelen.
 • De inrichting van een praktijk wordt uitgebreid besproken.
 • Natuurlijk is hygiëne een rode draad door de opleiding. Dit krijg je zowel in theorie als in de praktijk aangeleerd. Esthetica ziet graag dat je je hieraan goed houdt.
 • Cosmetische Hand en Voet: het ‘mooi’ maken van gezonde handen en voeten. Knippen, reinigen, vijlen, masseren, lakken.
 • Het lichaamsgedeelte houdt in dat je uiteenlopende behandelingen kunt uitvoeren: harsen oksels, benen en armen, opbrengen van een lichaamspakking, masseren hele lichaam, apparatuur gebruiken.
 • Het gelaat is bij de meesten bekend: reiniging, masker, epilatie, ontharing, make-up, hydro-apparatuur, massage, verven wenkbrauwen en wimpers, etc. En natuurlijk het maken van een behandelplan.
 • De ouder wordende huid en de mannenhuid krijgen speciale aandacht.
 • Ondernemen is een verplicht onderdeel van de opleiding. Bij deze module leer je wat er allemaal bij komt kijken.
 • Ondernemen:
  Het “Ondernemen” gedeelte houdt in dat je een portfolio maakt waarin een ondernemingsplan verwerkt is. Aan de hand van opdrachten die je uitwerkt, ontstaat vanzelf het portfolio. Alle onderwerpen komen stapsgewijs aan de orde. De gemaakte opdrachten lever je bij de docent Ondernemen digitaal in, die deze dan beoordeelt of ze voldoende zijn. Het is een vereiste dat deze opdrachten voldoende beoordeeld zijn, voordat ze gezamenlijk in het portfolio naar het examenbureau verstuurd mogen worden.

  De onderwerpen die behandeld worden zijn:
  Wat voor ondernemer ben je?
  Wetten, regelgeving, verzekeringen
  Marketing
  Financiën (Balans, Winst & Verliesrekening, kostprijsberekening, begrotingen)
  ICT (Google Adwords, Facebook, url, website, online adverteren)
  Personeel/Leiding geven
  Kwaliteitszorg

4 theoretische examens

3 Proeven van Bekwaamheid (praktijk)
– Cosmetische Hand, Nagel & Voetverzorging
– Gezichtsbehandeling
– Lichaamsbehandeling

1 Portfolio Ondernemen plus 1 mondeling Assessment Ondernemen (gesprek over je Portfolio)

Schoonheid VersneldStartdatumLestijden
dinsdag (start met Module Gezicht of Hand en Voet)14-09-202109.30 -
± 16.00 uur
vrijdag (start met Module Gezicht of Hand en Voet)17-09-202109.30 -
± 16.00 uur
dinsdag (start met Module Lichaam)23-11-202109.30 -
± 16.00 uur
vrijdag (start met Module Lichaam)26-11-202109.30 -
± 16.00 uur
dinsdag (start met Module Gezicht of Hand en Voet)01-02-202209.30 -
± 16.00 uur
vrijdag (start met Module Gezicht of Hand en Voet)04-02-202209.30 -
± 16.00 uur

Schoonheid
Versneld
14 praktijkdagen
Inschrijfgeld€ 100,-
Lesgeld€ 2.485,- (waarvan € 500,- direct bij inschrijving)
Boeken/materiaal€ 1.250,-
Examens
(betaling rechtstreeks aan TCI)
ca. € 850,-
Kosten zijn ofwel aftrekbaar ofwel later als kosten op te voeren in je bedrijf. Vraag je adviseur om de juiste toepassing in jouw specifieke situatie.

ERKEND DIPLOMA

Met het erkende diploma Schoonheidsspecialiste kun je altijd doorleren. Er zijn diverse specialisaties, zoals Acne, Huidverbeteringsmassage of Shiatsu. Ook kun je voor de hele opleiding Allround gaan, waar deze specialisaties onderdeel van zijn.

Schoonheidsspecialiste

Werkpakket

Esthetica is met trots de enige school in Nederland die het exclusieve en prachtige merk s+ | summecosmetics in het werkpakket heeft. 

Extra privélessen

Voor leerlingen die toch meer praktijklessen of theorielessen wensen, kunnen er altijd privé lessen ingepland worden. Vraag naar de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie en de kosten van deze lessen. U kunt van tevoren een pakketprijs afspreken of losse lessen naar behoefte kan ook. Wij kunnen daar flexibel mee omgaan.