Selecteer een pagina

De opleiding Schoonheidsspecialiste Avond

 • minstens 9 uur per week thuisstudie/oefening
 • maximaal 8 leerlingen praktijklessen
 • verhouding theorie/praktijk:
  ca. 5%/95%
 • theorie is thuisstudie
 • extra lessen voor vragen theorie
 • wet- en regelgeving volgens afstandsonderwijs
 • examens bij examenbureau TCI
 • erkend branchediplom
Opleidingen Uiterlijke verzorging

NIVEAU

De trainingen zijn qua moeilijkheidsgraad gelijk aan
MBO niveau-3.
Vooropleiding is niet vereist.

REVIEWS VAN LEERLINGEN:

Ik heb de opleiding schoonheidsspecialiste gevolgd bij Esthetica. Een geweldig jaar! Gemotiveerde deskundige leerkrachten waar je altijd bij terecht kunt! De sfeer is warm en erg gezellig, ik ging dus iedere week met heel veel plezier naar school. Het motiveerde mij om nog verder te leren. Dat is ook zo fijn bij Esthetica! Ze hebben erg veel te bieden om je verder te specialiseren. Dank je wel Esthetica! Tot volgend schooljaar! Jullie zijn voorlopig nog niet van me af!!

Shirley Verbarendse

Schoonheidsspecialist Versneld

Extra privélessen

Voor leerlingen die toch meer praktijklessen of theorielessen wensen, kunnen er altijd privé lessen ingepland worden. Vraag naar de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie en de kosten van deze lessen. U kunt van tevoren een pakketprijs afspreken of losse lessen naar behoefte kan ook. Wij kunnen daar flexibel mee omgaan.

SCHOONHEIDSSPECIALIST VERSNELD AVOND

De opleiding Schoonheidsspecialiste is deeltijd te volgen. Hierbij kan gekozen worden uit de 1-jarige opleiding of de Versnelde die ook in de avond gevolgd kan worden. De versnelde opleiding is voor leerlingen die bijvoorbeeld weinig tijd, maar wel zelfdiscipline en een grote mate van zelfstandigheid hebben. Of voor mensen die al een achtergrond hebben in de zorg en dus makkelijker de theorie zelf kunnen leren. Het gaat in een hoog tempo, de praktijk oefen je veel thuis en je werkt snel zelfstandig. Hieronder lees je alles over deze Versnelde opleiding.

26 praktijkavonden

In een mooie omgeving krijg je alle praktische onderdelen van het specialistische vak aangeleerd in een korte tijd. Je komt naar 24 praktijkavonden waarin alle onderdelen behandeld worden. Ook zijn er proefexamens ingepland, zodat je weet wat je te wachten staat.

Uiteraard is het vakmanschap dat je leert volgens de kwaliteit van Esthetica. Bij deze Versnelde variant dien je zelf veel thuis te leren en te oefenen.

Theorie

Tijdens de twee theoretische lessen wordt steeds een gedeelte van de theoretische stof behandeld. De theorie heb je dan thuis al geleerd volgens het door ons gegeven schema. Het zijn dus geen aanleerlessen, maar lessen waar je vragen kunt stellen over de reeds door jou geleerde stof.

Praktijk

Tijdens de praktijk behandelen we alle onderdelen. Op de meeste dagen neem je een model mee, zodat je veel behandelingen kunt aanleren en uitvoeren. Het is handig om thuis of in een praktijk de mogelijkheid te hebben te oefenen waarbij het model/je klant in een behandelstoel kan plaatsnemen. Hiervoor zou je een tweedehands stoel kunnen aanschaffen totdat je weet wat je zou willen als je er klaar voor bent om je bedrijf te starten.

Ondernemen

Het verplichte portfolio Ondernemen wordt door jou thuis gemaakt. Je dient hiervoor opdrachten te maken die je van Esthetica krijgt. Indien je alle opdrachten gemaakt hebt en deze goedgekeurd zijn door je docent, krijg je een inlogcode om de opdrachten bij het examenbureau te uploaden.

 • Je leert veel over het menselijk lichaam: anatomie, fysiologie en pathologie. Hier valt bijvoorbeeld onder: spijsvertering, spierweefsel, botten, zenuwstelsel en de bloedsomloop.
 • Er wordt ingegaan op alle producten die je gebruikt als vakvrouw/-man: apparatuur, werkstoffen, hulpmiddelen.
 • De inrichting van een praktijk wordt uitgebreid besproken.
 • Natuurlijk is hygiëne een rode draad door de opleiding. Dit krijg je zowel in theorie als in de praktijk aangeleerd. Esthetica ziet graag dat je je hieraan goed houdt.
 • Cosmetische Hand en Voet: het ‘mooi’ maken van gezonde handen en voeten. Knippen, reinigen, vijlen, masseren, lakken.
 • Het lichaamsgedeelte houdt in dat je uiteenlopende behandelingen kunt uitvoeren: harsen oksels, benen en armen, opbrengen van een lichaamspakking, masseren hele lichaam, apparatuur gebruiken.
 • Het gelaat is bij de meesten bekend: reiniging, masker, epilatie, ontharing, make-up, hydro-apparatuur, massage, verven wenkbrauwen en wimpers, etc. En natuurlijk het maken van een behandelplan.
 • De ouder wordende huid en de mannenhuid krijgen speciale aandacht.
 • Ondernemen is een verplicht onderdeel van de opleiding. Bij deze module leer je wat er allemaal bij komt kijken. Zie de pagina Ondernemen.

Het “Ondernemen” gedeelte houdt in dat je een portfolio maakt waarin een ondernemingsplan verwerkt is. De lessen Ondernemen zijn bij de opleiding inbegrepen, evenals de portfolio begeleiding. Bij de 1-jarige opleiding horen de lessen Ondernemen. In deze lessen worden diverse onderdelen behandeld, zodat je de kennis en vaardigheden verkrijgt om het portfolio thuis te maken. Aan de hand van opdrachten die je uitwerkt, ontstaat vanzelf het portfolio. Alle onderwerpen komen stapsgewijs aan de orde.
De gemaakte opdrachten lever je bij de docent digitaal in, die deze dan beoordeelt of ze voldoende zijn. Het is een vereiste dat deze opdrachten voldoende beoordeeld zijn, voordat ze gezamenlijk in het portfolio naar het examenbureau verstuurd mogen worden.
De onderwerpen die behandeld worden zijn:
Wat voor ondernemer ben je?
Wetten, regelgeving, verzekeringen
Marketing
Financien
(Balans, Winst & Verliesrekening, kostprijsberekening, begrotingen)
ICT
(Google Adwords, Facebook, url, website, online adverteren)
Personeel/Leiding geven
Kwaliteitszorg

4 theoretische examens

3 Proeven van Bekwaamheid (praktijk)
– Cosmetische Hand, Nagel & Voetverzorging
– Gezichtsbehandeling
– Lichaamsbehandeling

1 Portfolio Ondernemen plus 1 mondeling Assessment Ondernemen (gesprek over je Portfolio)

Schoonheid VersneldStartdatumLestijden
dinsdagn.t.b.18.45 -
± 21.45 uur

Schoonheid
Versneld
14 praktijkdagen
Inschrijfgeld€ 95,-
Lesgeld in termijnen€ 1.010,- bij inschrijving
3 termijnen van € 550,- = totaal € 2.660,-
Lesgeld€ 2.485,- (waarvan € 1.010,- direct bij inschrijving)
Werkpakket compleet€ 1.095,-
Examens
(betaling rechtstreeks aan TCI)
ca. € 900,-
Mooi werkpakket, inclusief readers met hoog kwalitatieve merken!Kosten zijn als opleidingskosten op te voeren in je (eventueel nog op te richten) bedrijf. Vraag je adviseur om de juiste toepassing in jouw specifieke situatie.

ERKEND DIPLOMA

Met het erkende diploma Schoonheidsspecialiste kun je altijd doorleren. Er zijn diverse specialisaties, zoals Acne, Huidverbeteringsmassage of Shiatsu. Ook kun je voor de hele opleiding Allround gaan, waar deze specialisaties onderdeel van zijn.

Schoonheidsspecialiste

Werkpakket

Esthetica is met trots de enige school in Nederland die het exclusieve en prachtige merk s+ | summecosmetics in het werkpakket heeft. Bij de Versnelde opleiding kun je kiezen uit twee werkpakketten. Kijk onder het kopje “Kosten” voor de keuze die je kunt maken.

Extra privélessen

Voor leerlingen die toch meer praktijklessen of theorielessen wensen, kunnen er altijd privé lessen ingepland worden. Vraag naar de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie en de kosten van deze lessen. U kunt van tevoren een pakketprijs afspreken of losse lessen naar behoefte kan ook. Wij kunnen daar flexibel mee omgaan.