Esthetica Opleidingen

NIVEAU

De opleiding is qua moeilijkheidsgraad gelijk aan
MBO niveau-3.
Vooropleiding is niet vereist.

REVIEWS VAN LEERLINGEN:

14 juli 2016

Ik heb dit jaar de opleiding schoonheidsspecialiste gevolgd bij Esthetica. Een geweldig jaar! Gemotiveerde deskundige leerkrachten waar je altijd bij terecht kunt! De sfeer is warm en erg gezellig, ik ging dus iedere week met heel veel plezier naar school. Het motiveerde mij om nog verder te leren. Dat is ook zo fijn bij Esthetica! Ze hebben erg veel te bieden om je verder te specialiseren. Dank je wel Esthetica! Tot volgend schooljaar! Jullie zijn voorlopig nog niet van me af!!

Shirley Verbarendse

Schoonheidsspecialist Versneld

Extra privélessen

Voor leerlingen die toch meer praktijklessen of theorielessen wensen, kunnen er altijd privé lessen ingepland worden. Vraag naar de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie en de kosten van deze lessen. U kunt van tevoren een pakketprijs afspreken of losse lessen naar behoefte kan ook. Wij kunnen daar flexibel mee omgaan.

SCHOONHEIDSSPECIALISTE VERSNELD

De opleiding Schoonheidsspecialiste is deeltijd te volgen. Hierbij kan gekozen worden uit de 1-jarige opleiding of de Versnelde overdag of ‘s avonds. De versnelde opleiding is voor leerlingen die bijvoorbeeld weinig tijd, maar wel zelfdiscipline en een grote mate van zelfstandigheid hebben. Of voor mensen die al een achtergrond hebben in de zorg en dus makkelijker de theorie zelf kunnen leren. Het gaat in een hoog tempo, de praktijkdagen zijn lang en je werkt snel zelfstandig. Hieronder lees je alles over deze Versnelde opleiding.

12 praktijkdagen

In een mooie omgeving krijg je alle praktische onderdelen van het specialistische vak aangeleerd in een korte tijd. Je komt naar 12 praktijkdagen waarin alle onderdelen behandeld worden. Ook zijn er proefexamens ingepland, zodat je weet wat je te wachten staat.

Uiteraard is het vakmanschap dat je leert volgens de kwaliteit van Esthetica. Bij deze Versnelde variant dien je zelf veel thuis te leren en te oefenen.

Theorie

Tijdens de twee theoretische lessen wordt steeds een gedeelte van de theoretische stof behandeld. De theorie heb je dan thuis al geleerd volgens het door ons gegeven schema. Het zijn dus geen aanleerlessen, maar lessen waar je vragen kunt stellen over de reeds door jou geleerde stof.

Praktijk

In de 12 praktijkdagen behandelen we alle onderdelen. Op de meeste dagen neem je een model mee, zodat je veel behandelingen kunt aanleren en uitvoeren.

KLIK OP EEN VAN DE BALKEN HIERONDER VOOR MEER INFORMATIE
INHOUD OPLEIDING
PORTFOLIO

Het “Ondernemen” gedeelte houdt in dat je een portfolio maakt waarin een ondernemingsplan verwerkt is. Aan de hand van opdrachten die je uitwerkt, ontstaat vanzelf het portfolio. Alle onderwerpen komen stapsgewijs aan de orde. De gemaakte opdrachten lever je bij de docent Ondernemen digitaal in, die deze dan beoordeelt of ze voldoende zijn. Het is een vereiste dat deze opdrachten voldoende beoordeeld zijn, voordat ze gezamenlijk in het portfolio naar het examenbureau verstuurd mogen worden.

 

De lessen Ondernemen zijn niet bij de opleiding inbegrepen, de portfolio begeleiding wel. Je kunt de lessen ondernemen wel volgen. De kosten staan hieronder onder het kopje “KOSTEN” vermeld. In deze lessen worden diverse onderdelen behandeld, zodat je de kennis en vaardigheden verkrijgt om het portfolio thuis te maken.

De onderwerpen die behandeld worden zijn:
Wat voor ondernemer ben je?
Wetten, regelgeving, verzekeringen
Marketing
Financiën (Balans, Winst & Verliesrekening, kostprijsberekening, begrotingen)
ICT (Google Adwords, Facebook, url, website, online adverteren)
Personeel/Leiding geven
Kwaliteitszorg

 

EXAMENS

4 theoretische examens

3 Proeven van Bekwaamheid (praktijk)
– Cosmetische Hand, Nagel & Voetverzorging
– Gezichtsbehandeling
– Lichaamsbehandeling

1 Portfolio Ondernemen plus 1 mondeling Assessment Ondernemen (gesprek over je Portfolio)

DATA
Schoonheid VersneldStartdatumLestijden
dinsdag19-02-201909.30 -
± 16.00 uur
Facultatief (zie voor kosten hieronder)
Theorie Blok 1
Theorie Blok 2
KOSTEN
Schoonheid
Versneld
12 praktijkdagen
2 theorie dagdelen
Inschrijfgeld€ 70,-
Lesgeld€ 2.485,-
Boeken/materiaal€ 1.250,-
Examens
rechtstreeks aan TCI
ca. € 850,-
Facultatief:
Korte module theorie
(2 examenbloks totaal)
€ 300,- per examenblok
Blok 1: Gelaat 1 en Lichaam 1
Blok 2: Gelaat 2 en Lichaam 2
Kosten zijn ofwel aftrekbaar ofwel later als kosten op te voeren in je bedrijf. Vraag je adviseur om de juiste toepassing in jouw specifieke situatie.
Schoonheid

ERKEND DIPLOMA

Met het erkende diploma Schoonheidsspecialiste kun je altijd doorleren. Er zijn diverse specialisaties, zoals Acne, Huidverbeteringsmassage of Shiatsu. Ook kun je voor de hele opleiding Allround gaan, waar deze specialisaties onderdeel van zijn.

Schoonheidsspecialiste

Werkpakket

Esthetica is met trots de enige school in Nederland die het exclusieve en prachtige merk s+ | summecosmetics in het werkpakket heeft. Het Nederlandse merk John van G maakt ook deel uit van het werkpakket. Bij de Versnelde opleiding kun je kiezen uit twee werkpakketten. Kijk onder het kopje “Kosten” voor de keuze die je kunt maken.

De opleiding

  • minstens 9 uur per week thuisstudie/oefening
  • maximaal 8 leerlingen praktijklessen
  • verhouding theorie/praktijk:
    ca. 5%/95%
  • theorie is thuisstudie
  • extra lessen voor vragen theorie
  • examens bij examenbureau TCI
  • erkend branchediploma
Allround Schoonheidsspecialist

Aanmelden voor nieuws van Esthetica

Schrijf je in op de nieuwsbrief, dan mis je niets.

Bedankt, je ontvangt nog een bevestigingslink per E-mail