Selecteer een pagina

RISICOVOET THEORIE – ONDERDEEL MEDISCH PEDICURE

Risicovoeten kunnen ontstaan door problemen als gevolg van diabetes mellitus, reumatische aandoeningen, kanker, vaataandoeningen, neurologische aandoeningen of dermatologische aandoeningen. De Medisch Pedicure is dan de aangewezen specialist om te bezoeken. In deze module leer je de theorie om risicovoeten voeten te kunnen behandelen.

De verschillende risicovoeten die onder dit specialisme vallen zijn voeten waarbij als gevolg van een onderliggende aandoening/ziekte, zoals wondgenezingsproblematiek, bloedstollingsstoornis  verstoorde immuniteit, er een risico is op gevoelsstoornissen en/of complicaties van de huid, nagels en stand van de voeten.

Dit onderdeel kan gevolgd worden door pedicures met een erkend diploma. Na het behalen van dit onderdeel, het praktijkexamen Risicovoet en de onderdelen Specialistische Technieken en Ondernemen, heeft u het diploma Medisch Pedicure behaald. U kunt zich daarmee inschrijven bij het KRP van ProCert.

De lessen worden online aangeboden middels videolessen, opdrachten, toetsen en proefexamens. Hierbij krijg je persoonlijke begeleiding van de docent. 

Praktijklessen zijn eveneens onderdeel van deze module. 

3 Theorie examens

Klik hiervoor op deze link

Inschrijving: € 50,-
Lesgeld: € 827,- inclusief persoonlijke begeleiding en online omgeving
Examens: 3 * circa € 101,-
Boeken: € 120,-